ד"ר שימרית פרידנזון חיו
משבר הקורונה הפגיש אותנו עם אתגר חדש ומעניין, טיפול מרחוק עבור ילדים ונוער. כמו טיפול מרחוק למבוגרים, גם טיפול מרחוק לילדים ונוער יכול להיראות תחילה מעט משונה וחשוב להתכונן אליו. אז הנה כמה נקודות מפתח שכדאי לדבר עליהם מראש עם המטופלים:
1. שינוי זמני: המעבר לטיפול מקוון מטיפול בקליניקה הוא מעבר ספונטני וזמני. חשוב להתייחס לחוסר הוודאות שנוצרה, לבדוק כיצד המטופל מגיב לרעיון של השינוי ולהזכיר כי זהו מעבר זמני.
2. סטינג: נכין את המטופל למעבר לסטינג חדש וננסה לעזור לו ליצור אווירה דומה ככל הניתן לחדר הטיפולים. כך, נבקש כי יתמקם בחדר שיש לו בו פרטיות, אם הוא רגיל לשתות משהו בפגישה שיביא לעצמו את אותה כוס שתיה מפנקת מראש, ישים את הטלפון על שקט וירחיק חיות מחמד אם יש לו.
3. מה עושים בפגישה? במפגש רגיל אנו מערבים משחק, יצירה ושיחה. המעבר לשיחה מרחוק קצת מקשה אבל הוא גם הזדמנות. במפגש מרחוק המטופל יכול להראות דברים בחדר או בבית, וכן לשתף בדברים שאולי תמיד רצה לחלוק והיה לו קשה לשים אותם במילים. עם זאת, ננסה לשמור על האופי הרגיל של המפגשים בדרכים חדשות. במכתב שניסחתי למטופלי, הזמנתי אותם לדמיין שהם נכנסים לחדר הטיפול, פותחים את הארונות, ומוצאים כמה דברים שנוכל לעשות יחד. לאחר מכן הוספתי רשימה של משחקים שעליהם חשבתי והזמנתי אותם לחשוב גם בעצמם על אפשרויות נוספות.
מה ברשימה?
ציור משותף/משחק איש תלוי דרך אפליקציית השיחה המאפשרת לחלוק דף (כמו באפליקציית ZOOM).
משחק און ליין בחדר פרטי: האתר PAPPERGAMES, מציע משחקים כמו: 4 בשורה, צוללות או איקס-עיגול. באתר SKILLGAMEBOARD מופיעים משחקים כמו: שש-בש, דמקה, שח-מט ועוד משחקים ששווה לבדוק. למשחקי קלפים אפשר לנסות את PLAYINGCARDS.
קופסת ההפתעות: הנחי את הילד/ה להכין לקראת המפגש קופסה סגורה עם כמה חפצים. במפגש הילד/ה יוכל לתאר כל פעם חפץ אחר והמטפל ינסה לנחש מה יש בקופסה.
משחק קופסה מהבית: הילד/ה יכול לבחור משחק קופסה מביתו ובמפגש ישחק יחד עם המטפל, כאשר יעזור למטפל לשחק את תורו או שהשניים ישחקו במקביל אם המשחק קיים גם בקליניקה.
פנטומימה/שרייד
לקראת סיום, אפשר להוריד כאן את המכתב שהכנתי למטופלי כהכנה למעבר לטיפול מרחוק. בברכת ימים שקטים שיביאו למידה והתנסויות חדשות לתחום.
Kommentare