

הרצאות וסדנאות:
הרצאה: תרבות דיגיטלית בכיתה
הטלפון החכם הפך שחקן מפתח בתקשורת הבין אישית. בישראל גיל השימוש כה צעיר עד שנוצר בלבול בהבניית קשר ושימורו בשלבים התפתחותיים מוקדמים. הורים רבים מרגישים את המחירים שגובה השימוש מילדיהם אך לא עוצרים את השימוש או מגבילים אותו משום שלא רוצים שילדיהם יישארו מחוץ לקבוצת השווים שלהם.
בהרצאה ניתן דגש על הכוח להשפיע כקהילה, שכן השימוש בדיגיטל הינו חברתי ובכך מקשה על כל הורה לבדו להתוות דרך המתאימה לילדו מבלי לקחת בחשבון את מה שקורה אצל חבריו, משפחתו ובבית ספרו. בסיום ההרצאה, יפתח שיח בהנחיית המנחה במטרה ליצור תרבות דיגיטלית בכיתה או בשכבה (תלוי בהרכב הנבחר). יחד, ניצור שיח שמטרתו הגעה להסכמות כיתתיות/שכבתיות לגבי שילוב טלפונים בחיי הילדים. נעלה לדיון נושאים כגון: דחיית שימוש, שימוש בטלפונים פשוטים, הסכמות לגבי שימוש באפליקציות, שיימינג, רשתות חברתיות ועוד.
הרצאה: תרבות דיגיטלית בקהילה
ילדים היום נולדים לעולם דיגיטלי אותו הם פוגשים בכל פינה ובמהרה אף מקבלים לידם מסך אישי בדמות טלפון חכם אשר ישפיע על חייהם באופנים משמעותיים. התעמרות, שיימינג, השוואה חברתית ואפליקציות שדורשות מהילדים להישאר מחוברים - אלו רק חלק מהאתגרים שילדים, ילדות, נערים ונערות מתמודדים איתם בלי הכוונה ובמהרה חשים איבוד שליטה.
בהרצאה ניתן דגש על הכוח להשפיע כקהילה והיא מתאימה להעברה בקבוצה גדולה או רב שכבתית.
בסיום ההרצאה, יפתח שיח בהנחיית המנחה במטרה ליצור מודעות קהילתית, לבסס קהילה הפועלת לקדם תחום זה.
נרצה למצוא אנשי מפתח שיוכלו לקדם את הנושא בבית הספר ולסמן יעדים ומטרות ראשוניות.
סדנאות הורים-ילדים בעידן דיגיטלי
הורים רבים עסוקים בניהול נושא המסכים מול ילדיהם. בבתים רבים העיסוק בזמן מסך, בתכנים על המסך או בהשגת הקשב של הילד הינם שיח יומיומי. למרות שהנושא הינו מנת חלקם של רבים, לא פעם הורים וילדים מתקשים לנהל שיח פתוח ופורה על הנושא.
מטרת סדנאות הורה-ילד בעידן דיגיטלי הינה לתת כלים ולאפשר שיח הדדי בין הורים לילדים בנושא כה טעון. לפי גיל הילדים מוצעות פעילויות קצרות המלוות בדיון אשר פותח סוגיות חשובות ומותאמות לפי גיל הילדים.